Klantpagina Installateur-informatie
Snel contact opnemen?
06-10322381
info@hout-cv.nl

Wie zijn wij?

Houtgestookte CV-Ketels Velp is een bedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van kleinschalige biomassaverbrandingsinstallaties. Wij zijn in maart 2000 ontstaan door het bedrijfsonderdeel “Houtgestookte CV-Ketels” over te nemen van “Kachelbouw Doetinchem”. Op dat moment bleek namelijk dat dit bedrijfsonderdeel veel specialistische kennis vereiste. Door een bedrijf te starten dat zich exclusief bezig hield met deze installaties, werd in deze behoefte voorzien. Wij konden daarbij gebruikmaken van de kennis die Kachelbouw Doetinchem in al die jaren daarvóór op dit gebied heeft opgedaan. Ook waren wij daardoor in de gelegenheid om het importeurschap van het beste bedrijf van Europa op dit gebied over te nemen: Fröling. Ook konden wij overeenkomsten sluiten met o.a. ONTOP voor de levering van schoorsteensystemen.

Vanaf de start in maart 2000 werd intensief samengewerkt met de (ervarings)deskundigen en wetenschappers op het gebied van biomassaverbranding. Ook gingen wij in de leer bij de pionier in Nederland op het gebied van de moderne houtgestookte cv-ketels. Dat was een unieke situatie: Hij heeft als één van de eersten in Nederland de geavanceerde techniek van de hoog-rendements houtgestookte cv-ketel ontdekt en geïntroduceerd bij Kachelbouw Doetinchem. Vanaf de 80-er jaren heeft hij zich o.a. intensief bezig gehouden met de mogelijkheden van het verwarmen van woonhuizen en bedrijven d.m.v. houtgestookte cv-ketels. Hij heeft gewerkt met veel verschillende merken en typen houtgestookte cv-ketels zoals HS-Tarm, ETA, HDG-Bavaria, Köb, Künzel en natuurlijk Fröling en Lopper. Daarmee heeft hij in veel verschillende situaties een enorme ervaring opgedaan; ook nu nog is hij regelmatig beschikbaar om bijvoorbeeld te assisteren in tijden van grote drukte.

Voordat René Bakker met zijn “Houtgestookte CV-Ketels Velp” begon, heeft hij zich uitvoerig verdiept in de markt van de houtgestookte cv-ketels door naar de grote beurzen op dit gebied te gaan en diverse fabrieken te bezoeken. Hij heeft de goedkopere oost-europese ketels vergeleken met de duurdere merken uit o.a. Duitsland, Denemarken en Oostenrijk. Hij verkeerde in de luxe positie dat hij nog vrijelijk kon kiezen uit vrijwel alle fabrikaten. Vanaf het begin heeft hij echter bewust gekozen voor kwaliteit, comfort en duurzaamheid, boven een lagere prijs. Ook staat service-gerichtheid bij hem hoog in het vaandel. De warmte-voorziening en de veiligheid zijn immers te belangrijk om daar risico’s mee te lopen.

Inmiddels heeft RenĂ© Bakker zich ontwikkeld tot DE specialist op het gebied van de kleinere en middelgrote houtgestookte cv-installaties (tot 1.000 kW) Hij heeft zich in die tijd uitvoerig geschoold en zich volkomen toegelegd op het verkrijgen van alle deskundigheid die vereist is bij het ontwerpen en aanleggen van HCV installaties. We hebben in die periode meer dan 250 installaties ontworpen en aangelegd. Wij doen het onderhoud en de service van meer dan 350 installaties. Ook weten velen de weg naar ons te vinden als het gaat om het oplossen van problemen die elders zijn ontstaan met HCV installaties. Helaas zijn wij wat dit laatste betreft beperkt: van een slechte ketel kunnen wij – ook met een goed advies – geen goede installatie maken.
Houtgestookte CV-Ketels Velp is een professioneel bedrijf, met hoogwaardige en geavanceerde producten en wij dragen zorg voor een goede service en garantie. Inmiddels hebben wij meer dan 350 tevreden klanten in heel Nederland en kunnen daardoor werken met een netwerk van referentie-adressen in Nederland. Als u interesse heeft sturen wij u graag eerst een brochure met prijslijst toe. Wij komen daarna desgewenst bij u thuis of op locatie om de mogelijkheden te bekijken. U kunt ons vragen alleen de materialen te leveren zodat uzelf of uw installateur de installatie monteert. Het is ook mogelijk de complete installatie van ketel en toebehoren door ons te laten verzorgen. Waar u ook voor kiest: wij brengen een op uw situatie toegesneden offerte uit. Voordat u de ketel of een installatie aanschaft, kunt u altijd een adres krijgen van een klant bij u in de buurt om daar in de praktijk te gaan bekijken hoe ons systeem werkt en bevalt.

In 2003 zijn we importeur geworden van BINDERBERGER kloofmachines en cirkelzagen. Deze productgroepen zijn toegevoegd om de klant optimaal van dienst te kunnen zijn. Door de toevoeging van deze biomassa-voorbewerkingsinstallaties aan ons assortiment kunnen wij onze klant alle apparatuur leveren die hij eventueel nodig heeft bij het handmatig of automatisch stoken van hout. In 2004 hebben wij een contract af kunnen sluiten met een leverancier van pellets (geperste houtvezels voor verbranding in automatische hout-cv ketels) die tegen een aantrekkelijk tarief kan leveren in heel Nederland.
Na zeven jaar hard werken hebben wij een gevarieerd, veilig en verantwoord pakket voor de particulier en het MKB gerealiseerd. We hebben ons bestaansrecht bewezen en we hebben een goede naam opgebouwd bij onze klanten en verschillende instanties zoals TNO in Apeldoorn en ECN in Petten.
Wij doen intussen onze uiterste best om onze goede naam ook te houden.