Klantpagina Installateur-informatie
Snel contact opnemen?
06-10322381
info@hout-cv.nl

Producten, Diensten & Informatie

Is een hout-CV wel zo milieuvriendelijk?

Is een hout-CV wel zo milieuvriendelijk?

Bij het beoordelen van de milieuvriendelijkheid van brandstoffen moet het totale proces van ontstaan, winning, transport en verbranding worden bekeken.

In de totale cyclus onderscheidt de verbranding van hout zich in gunstige zin t.o.v. de fossiele brandstoffen. Hout is een ideale vorm van opgeslagen energie. Hout levert momenteel een kleine bijdrage aan onze energievoorziening. Er worden momenteel voornamelijk fossiele brandstoffen ingezet.

Brandstoffen die zich in duizenden jaren gevormd hebben worden door ons in een fractie van die tijd opgebruikt. Een bosbouwgebied kan in 10-50 jaar de gewenste energie leveren. Door meer afname van brandhout wordt het beheer en de exploitatie van bosbouwgebieden rendabeler. Dat komt ons allen ten goede. Beter bosbeheer is onontbeerlijk voor een leefbare toekomst. Gezond bos werkt als een reusachtige filter. Het zuivert de lucht, absorbeert lawaai en reguleert het klimaat. In gezond bos vinden wij rust en ontspanning.

Hout verschaft ons de ideale manier om energie schoon en gemakkelijk op te slaan. Hout kan geveld worden wanneer het nodig is en wij kunnen zelf voor vervanging zorgen. Omdat met houtverbranding een natuurlijke kringloop wordt gesloten, is het stoken van hout in een tijdperk van luchtverontreiniging weer aantrekkelijker geworden.